Våra vatten

Våra vatten

Fiske är kul för alla åldrar!

Utefter våra tio pooler kan du fiska i allt från centrumfiske till fiske i små skogbryn. Varför inte satsa på att fånga en pigg fisk i den ofta strömmande pool 10. En populär pool är även pool fem, där du står mitt bland fåren och fiskar vid ett långt fint och lungt landstråk. Men vi vågar påstå att det finns nästan en pool för alla, oberoende av vilken typ av natur eller fiske du vill ha. Det finns även flertalet platser som är lättillgängliga för funktionshindrade fiskare som vill till oss.

En områdeskarta

Klicka på bilden för att få en stor version.

Starten


Sedan starten för det centrumnära fisket i mitten på 90-talet i Smedjebacken, så har området genom åren utvecklats i form av tillgänglighet. Du kan enkelt röra dig över hela fiskeområdet via anlagda gångstråk och broar. Sportfisket i Smedjebacken ger dig tillgång till ett fiske i övre delen av Kolbäcksån mellan Morgårdshammar och Smedjebacken. Du får här efter en lätt flytande sträcka fiska efter regnbåge och öring, i en natur med såväl bäver som fågelliv. En stor del av området är avsatt som naturreservat. Du som är nybörjare såväl som proffs, gammal som ung, erbjuds ett fiske utöver det vanliga. “Ett centrumnära put and take fiske i vacker natur”. Inom området finns eldstäder, torrdass och kastplatser tillgängliga. För att du lätt skall komma till fisket så har spångar och broar iordninggjorts.

Pooler

  •  POOL 1: Detta är huvudpoolen och den som är riktigt i cenrum. Precis intill vägar, liv rörelse. Övernattningsmöjligheter och butiker finns inom 2-10 minuter. Här finns även Kvarnen som vi förvaltar.
  • POOL 2: Denna pool är fortfarande i centrum, men lite i skymundan från stressen. (Här finns möjlighet att låna toalett av Smedens Stugby)Här finns tak och grillplats.
  • POOL 3: Ett lummigt område med växter, lövskog och närhet till allmänheten. Här börjar även naturreservatet Söppenmyren.
  • POOL 4: Nu öppnar poolerna upp sig lite och det är en blandning av lövskog och åkermark. 
  • POOL 5: En av de populäraste poolerna. I stort sett hela somrarna finns får som betar på samma område som du fiskar. Stora och öppna ytor med åkrar. Var försiktg så du inte skadar fåren bara. Skall man lära sig flugfiska, är detta poolen man tar sig till.
  • POOL 6: Nu går naturen helt över i tät skog. Här får du ta dig via spänger till dina fiskeplatser. Men väl vid ån är det inga problem med utrymme,
  • POOL 7: Här finns en ordentlig grillplats. Här fiskar du garanterat helt ensam om ingen fiskare redan är här. Lummig skog och man får trixa lite för att fiska. Minst lämplig för barn/barnvagn och liknande.
  • POOL 8: Hit tar du dig lätt och ledigt via breda fina gångvägar. Ett populärt promenadstråk men ingenting som stör. Från 2020 kommer det finnas vindskydd, grillplats och bänkar vid denna del av ån som ger dig känslan av att du fiskar vid en liten tjärn,
  • POOL 9: Den kanske svåraste poolen att fiska vid i sin helhet, men det gör också att det finns stora möjligheter till fin fisk. Vid mitten av poolen finns en rejäl grill och en liten brygga att fiska ifrån.
  • POOL 10: Kanske den häftigaste poolen. Du tar dig till poolen via ett industriområde och ner för en liten trappa vid parkeringen. Väl vid poolen så kan det ena dagen vara en lugn och fridfull plats precis intill vattenkraftverket. Nästa gång du kommer kan det vara full fart och känslan infinner sig lätt att man fiskar i en hysterisk fors. Rolig variation.