Kräftfiske

Kräftfiske 

          

Kräftfiske i Kolbäcksån 1/9 - 2/9 2023


I år öppnar Kolbäcksån för allmänheten att ansöka om kräftfiskeplats i samarbete med Barkensjöarnas FVOF. Detta kommer ske fredag 1 september 17:00 till lördag 2 September 08:00. Burarna skall vara uppe 08:00 2/9.


Det är helgen efter Barkensjöarnas FVOF har sitt kräftfiske.


Det kommer att finnas ca 35 st platser varav 2 st är speciellt undantagna för rörelsehindrade/handikappade. Samtliga platser lottas ut med undantag för personer som har anslutande tomt till ån.


Som vanligt är det TOTALT förbud att elda direkt på marken vid ån. Detta gäller hela området då det är ett naturreservat. Medhavd grill eller befintliga eldplatser är däremot helt godkänt att elda i under förutsättning att det inte råder eldningsförbud.


Sportfiske Smedjebacken kommer att sköta all bevakning samt märkning/lottning av platser.


Fiske får enbart ske från land och inga flytetyg (båt, flytring, kanot osv) får användas med undantag för dem med mark emot ån. 7st kräftburar/fiskeplats.


Priset kommer att vara 200kr i kräftkort till Barkensjöarna, och 200kr i fiskekort till Sportfiske per fiskesektion. (allt regnbågsfiske är förbjudet under kräftfisket)


Ansökan om fiskeplats skall vara Sportfiske Smedjebacken tillhanda senast 1/6.


Intresseanmälan ska inkomma till sportfiske skriftligen via mail eller brev.

Brev kan lämnas i svarta lådan vid Kvarnen (fiskekortslådan) eller på mail till styrelsen@sportfiskesmedjebacken.se


Detta är viktigt för kräftfiske

Ni skall rapportera hur många ni tog med hem och hur många ni slängde i, och även om det var skador på kräftorna (gärna med en bild).


Namn och telefonnummer skall finnas på flötena till burarna.


Självklart tar var och en ansvar för att inget skräp blir kvar på platsen.


Behöver du hjälp under kvällen/natten eller har frågor, sök kontakt med våra tillsyningspersoner. Vi har gula västar med FVOF s emblem. Du kan även söka oss på mobilnummer.


Kontrollavgift tillämpas vid överträdelse.


Enligt regler från HAV (fiskemyndigheten) få kräftor mindre än 10 cm ej tas hem utan de skall återsättas på fångstplatsen.


VI ÖNSKAR GOD FISKELYCKA


Fångsten skall rapporteras senast 8/9 till (helst via e-post).